Vaarroute 5:

Warmond- Haarlem – Alkmaar – Zaandam – Amsterdam – Westeinderplassen  – Kagerplassen

ROUTE 5  MIDWEEK

Maandag:
Vandaag gaat u rustig inschepen en vaart op u gemak naar een eilandje op de Kagerplassen om te overnachten in de natuur.
Vandaag vaart u ca. 1,5 uur.

Dinsdag:
U verlaat de Kagerplassen in noordelijke richting over de Ringvaart naar Haarlem, midden in het centrum van Haarlem kunt u overnachten. U wandelt 5 minuten en u staat op het plein bij de Bavokerk
Vandaag vaart u ca. 5 uur.

Woensdag:
U verlaat Haarlem in de richting van Spaarndam, hier gaat u door de sluis en vervolgens steekt u het Noordzee-Kanaal over richting Nauernasche Vaart deze vaart volgt u langs het Alkmaardermeer tot het centrum van Alkmaar.
Vandaag vaart u ca. 5 uur.

Donderdag:
Vanuit het centrum van Alkmaar zakt u af langs Krommenie, Zaandam en langs de Zaanse Schans terug naar het Noordzee-Kanaal. Deze steekt u over naar de Kostverlorenvaart in Amsterdam. Via de sluis bij het Nieuwe Meer komt u weer op de Ringvaart. U vaart langs Schiphol en de Westeinderplassen terug naar de Kagerplassen of Warmond.
Vandaag vaart u ca. 6 uur.

Vrijdag:
Boot overdragen om 9:00 uur in Warmond.

TIP 1:
Als u deze route in het voorjaar vaart kunt u ook de eerste overnachting in Lisse doen en een bezoek brengen aan de Keukenhof. Voor meer informatie omtrent de Keukenhof kijkt u op www.keukenhof.nl

TIP 2:
Een bezoek aan Haarlem is niet compleet als u niet in de Jopenkerk bent geweest. Deze kerk is omgetoverd tot een moderne stadsbrouwerij met maar liefst 16 bieren op de tap!

TIP 3:
Als u de laatste nacht in onze haven doorbrengt kunt u gebruik maken van onze toiletten en douches in de haven. Vlakbij onze haven zitten 2 restaurants voor het geval u geen zin meer heeft om te koken.

OPMERKINGEN:
Deze door ons voorgestelde vaarroute is met de meeste zorg samengesteld echter is het bevaren van de vaarroute
altijd afhankelijk van het weer en eventuele stremmingen aan bruggen of sluizen.
Dit zijn factoren die wij helaas niet in de hand hebben en wij vragen daarvoor uw begrip.